Contactgegevens

Secretariaat

Mw. Anita op de Dijk - Duitman

Lelystraat 75

8265 BB Kampen 

06-21616188

secretaris@hervormdkerkkoorkampen.nl


 

 
  • 1

Hervormd kerkkoor Kampen bestaat 85 jaar!

 

 

Op 7 maart 1938 werd het Hervormd Kerkkoor Kampen opgericht door een aantal enthousiaste leden binnen de Hervormde Kerk. Nu na 85 jaar hopen we op diezelfde datum, 7 maart 2023 ons jubileum te vieren. In de loop der jaren is het koor een aantal keren gewisseld van dirigent, met als huidige dirigent Harry Hamer. Ook heeft het koor een rijke geschiedenis aan medewerkingen, concerten en opnemen van lp’s en Cd’s. Het leden aantal is vele malen gewijzigd van 30 naar 100, 150, 120 en nu 70 enthousiaste leden die voortkomen uit allerlei gezindten. Vooral de afgelopen corona periode is er debet aan dat het leden aantal zover gedaald is.

Maar we willen het Hervormd Kerkkoor weer opnieuw op de kaart zetten en daar wordt hard aan gewerkt. Ook het jubileumconcert is daar een voorbeeld van. Het vindt plaats in de Burgwal, voorheen Burgwalkerk, op dinsdag 7 maart om 19.30 uur. Medewerkenden zijn het CGK Zingend Getuigen o.l.v. Herman Kamp, Evelien Heuvelmans, Hobo en Gerwin van der Plaats, orgel. De algehele leiding is in handen van Harry Hamer, onze dirigent.

Voor de komende jaren staat er veel op het programma waaronder het uitvoeren van het kerstoratorium Een Nieuw Begin van Johan Bredewout en een trip naar één van de Kamper partnersteden Soest in Duitsland. Ook medewerkingen met bevriende koren wordt aan gewerkt. We hopen dat ook dat deze plannen een stimulans zijn voor nieuwe leden. Iedereen is welkom, of je nu wel of geen ervaring hebt met zingen en alle gezindten mogen meezingen. We zijn niet verbonden aan de Herv. Kerk. De repetitie vindt plaats op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Lemkerzaal van de Broederkerk, Broederstraat 16 in Kampen.

Natuurlijk hopen we dat heel veel mensen naar ons komen luisteren tijdens ons jubileumconcert op 7 maart!