Mw. Anita op de Dijk - Duitman

8265 BB Kampen

secretaris@hervormdkerkkoorkampen.nl

50-jarig organisten jubileum Harry Hamer

Op vrijdagavond 17 juni om 19.30 uur, hoopt Harry Hamer zijn 50 jubileum als organist te vieren met een concert in de Nieuwe Kerk van Kampen. Met medewerking van het Hervormd Kerkkoor Kampen.

Kampen is de stad van de kerken, dus zeker ook de stad van veel bekende organisten. Harry Hamer is in kampen, maar ook in de verre omtrek, één van die bekende organisten.

Op 30 april 1972 nam Harry, op 16-jarige leeftijd, voor het eerst plaats achter het orgel van de Nieuwe Kerk in Kampen. Sinds die tijd heeft hij heel wat orgels bespeelt en is een veel gevraagde organist. Hij geeft door het hele land orgelconcerten en is begeleider van heel veel koren. Tot aan zijn pensioen heeft hij orgellessen gegeven aan de plaatselijk muziekschool in Kampen.  Zijn concerten worden goed bezocht, besturen van koren en kerken werken graag met hem samen omdat hij een muzikale duizendpoot is.

Vrijdagavond 17 juni willen we met Harry Hamer gedenken dat hij 50 jaar in het vak zit. Harry zelf is daar dankbaar voor en wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er wordt een concert georganiseerd in de Nieuwe Kerk, Broederweg 34 in Kampen en begint om 19.30 uur. Aan het concert werken mee het Hervormd Kerkkoor Kampen, waar Harry zelf nog steeds met heel veel plezier dirigent van is. Het koor wordt begeleid door Harm Jan van de Sluis. Harm Jan is een jonge organist die als leerling bij Harry begon en die ook één van zijn registranten is. Het concert is gratis toegankelijk, na afloop wordt er een collecte gehouden met het, door Harry Hamer zelf gekozen, doel Stichting Restauratie Bovenkerk, t.b.v. de instandhouding van “ons Hinsz Orgel”.