Mw. Femkelien Engelsman- Klooster

8266 KJ Kampen

secretaris@hervormdkerkkoorkampen.nl

Bovenkerk

Hoog boven het schitterende IJsselfront uit torent een van de oudste kerken van Kampen, de St. Nicolaas- of Bovenkerk. Het Kerkgebouw dateert uit de 12e eeuw en is de eeuwen door verschillende keren gewijzigd en uitgebreid. In de 17e eeuw is de toren bijna verzakt. In de jaren 1957-1972 werd de kerk grondig gerestaureerd en kwam men veel van de geschiedenis te weten.Via een Rondleiding krijgt u gedenkstenen, kapellen, monumenten, wandschilderingen e.d. te zien.

De Bovenkerk is ook bekend geworden door de Orgels en de organisten. Het hoofdorgel werd gebouwd door Albertus Anthonie Hinsz in de jaren 1742-43. In 1999 werd het nieuw Reil-koororgel geplaatst; inmiddels geroemd vanwege zijn klank. Bij Organisten krijgt u een overzicht van alle organisten die in de loop der eeuwen verbonden zijn geweest aan de Bovenkerk.